Miloš Ćuk (©Starsport)
Miloš Ćuk (©Starsport)

Ćuk fintama dizao odbranu Olimpijakosa i isprovocirao Grke, centri odbili nalet Radničkog

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.02.23. | 17:34

Crveno-belima bilo dovoljno pet minuta kvalitetne igre da slave u Pireju

Možda se kragujevačkom Radničkom u pari pirejskog bazena na mahove i činilo da mogu da prirede iznenađenje kada je Miloš Ćuk fintama dizao kompletnu odbranu Olimpijakosa, ali srpski as je bravurama samo isprovocirao domaćina i podstakao ga da podigne nivo igre. Pirejski crveno-beli odbili su nalet Radničkog, silovito su odgovorili timu Uroša Stevanovića preko centarske pozicije i zadržali se na liderskoj poziciji na polovini grupne faze Lige šampiona – 13:7.

Ispraznio se Olimpijakos na završnom turniru Kupa Grčke, evidentno je bilo da mu nedostaje energije i da se najiskusniji igrači čuvaju. Radnički je odigrao kvalitetno prvo poluvreme, prodao pretendentu na evropski tron nekoliko fenomenalnih akcija, ali za grčke sidraše nije imao rešenje. Pirejci su preko centarske pozicije postigli bezmalo polovinu golova, dominirali su na liniji dva metra Hristodulos Kolomvos i Konstantinos Murikis, i slomili otpor Kragujevčana.

Izabrane vesti

Centarski tandem grčkog šampiona isporučio je Radničkom šest golova – obojica tri puta tresla mrežu koju je čuvao Lazar Dobožanov – nisu mogli bekovi Radničkog da čuvaju gorostase Olimpijakosa i pred golom su izgubili bitku. Igrao je kragujevački klub i plitku zonu, na sve načine pokušavao je da osujeti pokušaje dodavanja za Konstantinosa Murikisa i Hristodulosa Kolomvosa, ali su Filip Filipović i Andro Bušlje provlačili loptu i spajali ih sa golom.

Tim Uroša Stevanovića se koliko-toliko i nosio sa Olimpijakosom dok su ga nosili isključivo centri, ali kada su do daha došli šuteri sa nezgodne strane, utakmica je postala jednosmerna. Marton Vamoš je dao dubinu crveno-belima, pokrenuo je drugi talas dobre igre domaćina sa grčkim reprezentativcima Janisom Funtulisom i Konstantinosom Genidunijasom. Gotovo svi uspešni napadi Olimpijakosa počinjali su i završavali se sa leve strane bazena. Bilo da je odbranu asistencijama delio Filip Filipović ili su mađarski levoruki bombarder i Grci hvatali u zamku Lazara Dobožanova.

Niko u Radničkom, osim Miloša Ćuka, nije sa lakoćom uspevao da kreira napade za sebe i saigrače. Povlačio je konce, dirigovao napadima i bio najzaslužniji, uz hrvatskog centra Josipa Vrlića, za povratak kragujevačkog kluba u igru i topljenje zaostatka od tri gola. Imao je srpski predstavnik velikih problema kada Hrvat nije bio u bazenu, jer je Luka Pljevančić prinudno morao da se spušta na mesto sidraša. Ostajao je Radnički bez igrača u spoljnoj liniji, bio tanji na bekovskoj poziciji, a u napadu, očekivano, nije dobio previše.

Koristili su takve situacije izabranici Igora Milanovića, pojačavali agresivnost u fazi odbrane, a domaćinu je naruku išlo i to što su Nikola Lukić i posebno Aleksa Ukropina imali loš šuterski dan. Crnogorski reprezentativac osam puta je promašio i nije se upisao među strelce, dok je Nikola Lukić jednu od šest akcija završio pogotkom. Posle sjajne finte Miloša Ćuka. Čitao ih je Marko Bijač, sakupio sedam intervencija – uspešnost 50 odsto – i u pojedinim momentima primoravao da prave ekstra pas, kako bi ga savladali.

LIGA ŠAMPIONA – 7. KOLO:

GRUPA A

Utorak

Dinamo Tbilisi – Pro Reko 3:13

Olimpijakos – Radnički 13:7

Hanover – Vuljagmeni 11:14

Jadran Split – Barseloneta 5:9


GRUPA B

Sreda

18.30: Marselj – Breša

19.30: OSC Budimpešta – Ferencvaroš

19.30: Sabadelj – Novi Beograd

19.30: Špandau – Jug Dubrovnik



tagovi

VK OlimpijakosVK RadničkiLiga šampiona u vaterpoluMiloš ĆukLazar DobožanovNikola LukićJosip VrlićLuka PljevančićAleksa UkropinaUroš StevanovićIgor MilanovićFilip FilipovićMarton VamošJanis FuntulisKonstantinos Genidunijas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara